İki hisse, iki 'AL' tavsiyesi

Vakıf Yatırım, iki hisse değerlendirmesinde bulundu. Anadolu Cam için 4,29 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korurken, Soda Sanayii için ise hedef fiyatını 9,08 TL, tavsiyesini 'Al' olarak belirledi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
İki hisse, iki 'AL' tavsiyesi

Vakıf Yatırım, Anadolu Cam için 4,29 TL hedef fiyat ile 'AL'  tavsiyesini korudu.

Vakıf Yatırım'ın ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile  ilgili raporu şu şekilde:

"Anadolu Cam’ın 2Ç19’da net karı, 155 mn TL ile yıllık bazda %6  gerilese de, hem bizim beklentimizin (116 mn TL) hem de piyasa  ortalama beklentisinin (121 mn TL) üzerinde gerçekleşti. Söz konusu  sapmada operasyonel performansın beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi  etkili oldu. Şirket hisselerinin BIST100 endeksine göre son 3 ayda %12  negatif ayrışmasını da göz önünde bulundurarak 2Ç19 sonuçlarına  pozitif tepki vermesini bekliyoruz. Anadolu Cam için hisse başı fiyat  hedefimizi 4,29 TL olarak korurken, uzun vadeli “AL”, kısa vadeli  “Endeksin Üzerinde Getiri” önerimizi sürdürüyoruz. "

Vakıf Yatırım, Soda Sanayii için ise hedef fiyatını 9,08 TL, tavsiyesini 'Al' olarak korudu

Vakıf Yatırım'ın konu ile  ilgili raporu şu şekilde: 

"Beklentilerin üzerinde operasyonel performans (+)

Soda Sanayi, 2Ç19’da hem bizim beklentimizin (288 mn TL) hem de  ortalama piyasa beklentisinin (313 mn TL) üzerinde yıllık bazda %10  düşüşle 376 mn TL net kar açıkladı. Operasyonel performansın  beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi, net kârdaki sapmanın ana unsuru  oldu. Şirket hisselerinin, BIST100 endeksine göre son 3 ayda %17  negatif ayrışmasını da göz önünde bulundurarak 2Ç19 sonuçlarına  pozitif tepki vermesini bekliyoruz. Tahminlerimizde herhangi bir  değişikliğe gitmiyor, hedef fiyatımızı 9,08 TL seviyesinde koruyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER