için kaldı

Şehirden köye kaçış başladı: Ünlü isimler bile o bölgede yer bakıyor!

Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs salgınında Türkiye'de en fazla vaka sayısı İstanbul'da iken mega kentte yaşayanlar salgın sonrası için plan yapmaya başladı. Aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı çok sayıda kişi Ege köylerinde yer bakıyor. S

GASTE24 GASTE24
Şehirden köye kaçış başladı: Ünlü isimler bile o bölgede yer bakıyor!

Koronavirüs salgını sonrası emlak tercihleri de değişiyor. Özellikle İstanbul gibi yoğun nüfusun bulunduğu yerlerde salgının daha hızlı yayılmasının ardından Kuzey Ege'de son günlerde dikkat çeken bir telefon trafiği yaşanıyor.

Salgından dolayı yaşam yeri ve şeklini değiştirmek isteyenler Bozcaada, Geyikli ve Assos bölgesinde yer soruyor. Özellikle Bozcaada’nın karşısında bulunan Kemallı köyünde ise adeta talep patlaması yaşanıyor. 700 yıllık köye olan yoğun ilginin sebebini tarihi yapılarına, konumuna, gölüne ve havasına bağlayan emlakçılar köyde ayrıca termal su çıktığına da vurgu yapıyor.

Gün içerisinde 50'ye yakın telefon aldıklarını belirten emlakçılar aralarında Kıvanç Tatlıtuğ ve Fikret Orman’ın da yer aldığı çok sayıda ünlü ismin de bölgede yer baktığını belirtiyor.

BAHÇELİ EVLERE İLGİ BÜYÜK

Son 15-20 gün içerisinde yoğun telefon aldıklarını, arayanların ise genellikle İstanbul'dan olup ev ve arazi satın almak için kendilerine ulaştıklarını kaydeden emlakçı Murat Candan, koronavirüs sonrası özellikle İngilizler olmak üzere yurt dışından da talep geldiğini, bahçeli taş evlerin tercih sebebi olduğunu ancak bölgede sınırlı sayıda yapı bulunduğunu ifade ediyor.

FİYATLARDA YÜZDE 25 ARTIŞ VAR

Ev fiyatlarının arazinin konumu, büyüklüğü ve yapının niteliğine göre 400-500 bin TL'den başlayıp 3-4 milyon TL'ye kadar çıktığını aktaran Candan, taleple birlikte bölgedeki gayrimenkul fiyatlarında yüzde 25 artış olduğunu belirtirken, tapu dairelerinin açılmasıyla birlikte bu rakamların daha da yükselebileceğinin altını çiziyor.

İLAN KALDIRILSIN DİYE KAPORA YOLLUYORLAR

Virüs salgınından dolayı tapu işlemlerinin yapılmadığını ancak arayanların satılık ilanlarının kaldırılması için kapora yolladıklarını da dile getiren Candan, şimdiye kadar kendisine ulaşan 8 kişiden kapora aldığını ve kontak halinde bulunduğu bir çok müşterisinin ise kapora yollamak istediğini söylüyor.

1 GÜNDE 50 KİŞİ ARADI

Uzun yıllar bölgede emlakçılık yaptığını belirten Halil Üzülmez ise, Asos, Bozcada ve Geyikli’de talebin geçtiğimiz yılların bu aylarına göre yüzde 70 arttığını ve gün içerisinde 50 kişiden telefon aldıklarını belirtirken, özellikle Troya ve Alexandria Troas Antik Kentlerine de yakın konumda bulunan tarihi Kemallı köyünün yoğun ilgi gördüğünü aktardı.

ÜNLÜ İSİMLER DE YER BAKIYOR

Ev ve araziler için çıktıkları satılık ilanları için kendilerine de kapora gönderildiğini ve tapuda e-başvuru yapılarak ilanları kaldırdıklarını açıklayan Üzülmez, ellerinde 30-40 parsel yer olduğunu son 1 - 1,5 ay içerisinde Beşiktaş Spor Kulübü eski başkanlarından Fikret Orman ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi çok sayıda ünlü isme bölgede yer gösterdiklerini belirtirken ismini vermek istemediği ünlü bir sanatçı ile ise satış noktasına geldiklerini kaydetti.

Orman'ın göl kenarındaki 1200 m2 arazi içindeki 800 bin TL'lik taş evle ilgilendiğini aktaran Üzülmez, Tatlıtuğ'un ise 350 bin TL'lik 600 m2 araziye baktığını ancak virüsten kaynaklı menajeri ile görüşmeleri sürdürdüklerini ifade etti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER