Üroloji-Üroonkoloji Merkezi şifa dağıtıyor

İstanbuI'un yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinden hastalara hizmet veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesindeki Üroloji-Üroonkoloji Merkezi ile de hastalara şifa kapısı oluyor.

VATAN VATAN
Üroloji-Üroonkoloji Merkezi  şifa dağıtıyor

Birçok önemli kliniğe ev sahipliği yapan hastanenin bünyesinde hizmet  veren Üroloji-Üroonkoloji Merkezi'nde de çok sayıda önemli ameliyat ve tedavi  başarıyla gerçekleştirilebiliyor. Yılda 110 binden fazla poliklinik hizmetinin verildiği merkez,  özellikle medikal ve radyasyon onkoloji, nükleer tıp, patoloji gibi birimlerin de  bir arada bulunduğu multidisipliner yaklaşımla sağlık hizmeti sunuyor.   Geçen yıl, laporoskopik cerrahilerle pediatrik onkolojik vakaların  da bulunduğu 3 bini özellikli yaklaşık 6 bin cerrahi operasyonun yapıldığı klinik  bünyesinde,  43 yatak, 4'ü aktif, 1'i acil 5 ameliyathane ve 7 poliklinik  bulunuyor. Klinikte, 16'sı üroloji uzmanı, 9'u asistan hekim olmak üzere yaklaşık  60 kişilik ekip görev alıyor.   "Merkezimiz üroonkoloji alanında belki Türkiye'deki en büyük merkez  olabilir"    Merkezin Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Oktay Akça, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, hastanenin gerek kadrosu gerekse altyapısıyla köklü bir sağlık  merkezi olduğunu belirtti. Üroonkoloji Merkezi'nin de bu akademik yapıyla birlikte gelişerek  devam eden birikimin üzerine kurulduğuna işaret eden Akça, "Merkezde bu alanda  yapamadığımız bir ameliyat yok. Tüm laparoskopik cerrahiler, pediatrik onkolojik  vakalar dahil hepsi kliniğimizde başarılı şekilde yapılmakta. Sadece robotumuz  henüz olmadığı için robotik cerrahi yapamıyoruz, bunun dışındaki tüm  operasyonları gerçekleştirebiliyoruz. Sonuçlarımız da zaten hem bilimsel arenada  hem de diğer meslektaşlarımız tarafından takip edilmekte." diye konuştu. Doç. Dr. Akça, merkezin multidisipliner bir yaklaşımla hizmet  verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Burası normalde bir üroloji kliniği ama üroonkoloji dediğiniz zaman  medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp, patoloji gibi birimleri  kapsayan ve her 15 günde bir konsey yapıp 50, 60 hastanın tedavisini  şekillendirdiğimiz 50-60 kişilik bir hekim grubunun oluşturduğu bir merkez haline  geliyor. Bunun tabii ki ana ayağını üroloji kliniği oluşturuyor. Yaptığımız  ameliyatlar nadir merkezlerde yapılan operasyonlar. Multidisipliner çalışma  yapılabilmesi için diğer branşların da sağlıklı ve aynı ölçekte büyük olması  gerekiyor. Hastanemiz bunu sağlayabilen nadir merkezlerden birisi. Hastalarımız  üroonkolojik alandaki herhangi bir tedavi için merkezimize çok rahat  başvurabilir. Hastanemiz tüm branşlarda bir onkoloji merkezi olarak bilinen bir  yerdir ama üroonkoloji alanında şu andaki Türkiye'deki belki en büyük merkez  olabilir."  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER