Dünyanın sağlığını taşıyor

Turkish Cargo, Türk Hava Yolları’nın dünya ile kurduğu hava köprüsünü kargo taşımacılığı alanında sürdürmeye devam ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünyanın sağlığını taşıyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüs seyahat endüstrisini durma noktasına getirdi. Geçtiğimiz yılın mart ayına kıyasla tüm dünyada yolculu uçuşların yarısından fazlası iptal edilirken, İtalya gibi salgından en çok etkilenen ülkelerde ise uçuşlar yüzde 90 civarı azaldı. Türkiye’de, Türk Hava Yolları’nın (THY) 14 büyükşehire düzenlediği kontrollü uçuşlarının da durdurulması ile birlikte yolcu taşımacılığı kısa bir süreliğine sona erdi. THY tarafından yapılan açıklamada “Hava taşımacılığında Turkish Cargo dünyanın ihtiyaç duyduğu ürünleri taşımaya devam ederken ilaç ve medikal ürünler başta olmak üzere taşıdığı ürünler ile dünyanın ayakta kalmasına katkı sağlıyor” denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

YOLCU UÇAKLARI DA KATILDI

“Turkish Cargo filosunda bulunan 25 adet yüksek kapasiteli kargo uçağına ek olarak seyahat kısıtları nedeniyle yolcu taşıyamayan THY uçaklarını da hava kargo taşımacılığında değerlendirmeye başladı. Bayrak taşıyıcının nisan ayında kargo uçakları ile gerçekleştireceği İstanbul kalkışlı haftalık uçuş sayısı 155, yolcu uçakları ile gerçekleştirilen haftalık kargo uçuşu sayısı ise 60 sefer olarak planlandı. Türk Hava Yolları’nın 361 uçaktan oluşan filosunda bulunan özellikle Boeing 777 ve Airbus 330 tipi geniş gövdeli yolcu uçakları, ihtiyaca ve kapasiteye göre kargo uçuşları için havalanıyor. Bu strateji ile toplam 5 bin ton ek kapasite oluşturularak zorlu süreçte gıda ve ilaç zincirinin bozulmaması sağlanıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER