Mavi Kart Emeklilik Şartları Nelerdir?

Mavi kart; Türk Vatandaşlığı Kanunu’na göre Türk vatandaşı olup, sonrasında çıkma izni alarak bu vatandaşlıktan ayrılan kişilere verilen resmi bir belgedir. Bu belgeden, vatandaşlıktan çıkan kişinin 3. dereceye kadar olan alt soyları da yararlanabilmektedir. Peki, mavi kart emeklilik şartları nelerdir? Mavi kartla emekli olmak için gerekli belgeler nelerdir? İşte mavi kart emekliliği ile ilgili sorulan tüm soruların detaylı cevapları.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mavi Kart Emeklilik Şartları Nelerdir?

Mavi kart; Türk vatandaşlığını doğumla kazanmış, Türk vatandaşlığından çıkma izni ile çıkmış ve vatandaşlıktan çıkan kişilerin alt soylarına verilmektedir. 3. dereceye kadar olan altsoyların bu karttan faydalanabilmesi için soy bağını belgelendirmesi gerekmektedir.

 Mavi Kart Emeklilik Şartları Nelerdir?

 Mavi kart ile emekli olmak isteyenler son yapılan yasal düzenleme öncesinde oldukça uzun bir süreç geçirmek durumundaydı. Ancak çıkarılan son düzenlemeye göre mavi kart ile emekli olmak daha kolay şartlara indirgenmiş durumda. Bu kapsamda, mavi kart ile emekli olmak isteyenlerin 3600 prim gününü doldurmuş olması gerekmektedir. Türk vatandaşlığından çıkan kişilerin yurtdışında çalıştığı gün yeterli ise mavi kart ile emeklilik yapılabilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER