için kaldı

Denizciler Bora Kaptan için buluştu

Kaptan Bora Ekşi’nin Hint Okyanusu’ndaki gemisinde personeli tarafından bıçaklanarak öldürülmesi denizcileri birleştirdi. Denizciler, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı’nın (DEFAV) kaptan Bora Ekşi’nin çocuklarına ömür boyu eğitim bursu için başlattığı kampanyaya sahip çıktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Denizciler Bora Kaptan için buluştu

İNCE Karadeniz gemisinin kaptanı Bora Ekşi 25 Aralık 2019’da Hint Okyanusu’nda seyir halindeyken gemide görevli yağcı Ergin A.’nın bıçaklı saldırısında hayatını kaybetti. Gemi personeli tarafından etkisiz hale getirilen Ergin A. Sri Lanka’da polise teslim edildi.

Bora Ekşi’nin de mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin mezunlar vakfı, kaptanın çocukları Demir Bora (11) ve Asya’ya (9) ömür boyu eğitim bursu sağlamak için kampanya başlattı. DEFAV’ın kampanyasına denizcilerden yoğun katılım oldu.

Denizciler Bora Kaptan için buluştu - Resim : 1

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası, DEFAV, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği’nin başkanları önceki gün bir araya gelerek denizcilik şirketlerine personel politikalarını gözden geçirme çağrısı yaptı. Toplantıya Türkiye Denizcilik Federasyonu da 20 STK ve 5 onursal üyesi ile destek verdi. Denizciler adına açıklama yapan İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Baybora Yıldırım şunları söyledi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER