Bakan Çavuşoğlu'ndan corona virüsü açıklaması! 'Kararımızı vereceğiz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaptığı açıklamada corona virüsü ile ilgili, "Toplu yapılacak etkinlikleri, örneğin Antalya Diplomasi Forumu'nu, Türkiye'de hiçbir vaka olmadan erteledik. Çünkü tüm dünyada var. Farklı ülkelerden katılımcılar var. İş büyümeye doğru gidince erteledik. Zaten buna benzer toplantılar erteleniyor ama örneğin nisanın başında NATO Dışişleri Toplantısı var, ertelenmezse katılacağız. Türkiye-Polonya-Romanya üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı Varşova'da yapılacaktı; salı günü de Danimarka'da olacaktık fakat salı hem Merkel hem Macron'un Türkiye'ye gelme ihtimali var. Bu tür gelişmelere göre kararlarımızı vereceğiz. Zaten büyük etkinlikler bir bir ertelenmeye başladı." diye konuştu.

VATAN VATAN
Bakan Çavuşoğlu'ndan corona virüsü açıklaması! 'Kararımızı vereceğiz'

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını  yanıtladı.   Koronavirüs nedeniyle dirsekle selamlaşma yönteminin sorulması üzerine  Çavuşoğlu, "Bu dirsek temasıyla selamlaşma Hasan Doğan'ın fikri. O gün Brüksel'e  giderken uçakta başlatmıştı, bizim de hoşumuza gitmişti. Esas, Sayın  Cumhurbaşkanımızın selamlama yöntemi Brüksel'de tüm dünya tarafından görülünce  tüm dünyada uygulanmaya başladı. Bizim de geleneklerimize uygun. Gönül selamı."  değerlendirmesinde bulundu.   Yurt dışı seyahatlerini kısıtlama düşüncelerinin olup olmadığı sorulan  Çavuşoğlu, şunları kaydetti:   "Toplu yapılacak etkinlikleri, örneğin Antalya Diplomasi Forumu'nu,  Türkiye'de hiçbir vaka olmadan erteledik. Çünkü tüm dünyada var. Farklı  ülkelerden katılımcılar var. İş büyümeye doğru gidince erteledik. Zaten buna  benzer toplantılar erteleniyor ama örneğin nisanın başında NATO Dışişleri  Toplantısı var, ertelenmezse katılacağız. Türkiye-Polonya-Romanya üçlü Dışişleri  Bakanları Toplantısı Varşova'da yapılacaktı; salı günü de Danimarka'da olacaktık  fakat salı hem Merkel hem Macron'un Türkiye'ye gelme ihtimali var. Bu tür  gelişmelere göre kararlarımızı vereceğiz. Zaten büyük etkinlikler bir bir  ertelenmeye başladı."   Çavuşoğlu, bir başka soru üzerine, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık  Örgütünün tavsiyelerini dikkate alarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek,  "Dönüşte bizi de karantinaya alıp, iyi bir otelde 14 gün zorunlu istirahate  gönderirlerse, mutlu oluruz." ifadesini kullandı.       

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER