için kaldı

Corona virüs turizmde 'her şey dahil' dönemini bitirecek

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra hızla yayılan corona virüsü, tüm sektörleri olduğu gibi turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. Sektörde salgın sonrasına ilişkin öngörüler de şekillenmeye başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Corona virüs turizmde 'her şey dahil' dönemini bitirecek

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu yaptığı açıklamada, corona virüs sonrası butik otellere ciddi talep olacağını söyledi. Kitle turizminin popülaritesini yitireceğini belirten Polatoğlu, hijyen şartlarının öne çıktığı bir konseptin turizm sektörü için de kaçınılmaz hale geleceğini ifade etti. Polatoğlu, "15 kişilik masalar artık olmayacaktır. En fazla 6 kişilik aile masaları olacaktır. Plajlara da artık istenildiği gibi girilip çıkalamayacak. Şezlonglar arası mesafe olacak. Plajlarda da sosyal mesafe uygulaması olacak. Bunların hepsi artı maliyet demek" diye konuştu. Kruvaziyer turizminin de değişimden etkileneceğine işaret eden Polatoğlu, şöyle konuştu:

Corona virüs turizmde 'her şey dahil' dönemini bitirecek - Resim : 1

"Gemide kaçacak yeriniz yok. Bir yolcunun hasta olması sonucu bütün gemi çok kısa sürede hasta olabilir. Bu virüsün çözümü bulunsa dahi insanların içinde sürekli korku olacak. 2 senede bir yeni virüs çıkıyor. Artık insanlar biraz daha hijyenik yaşama zorunluluğu hissedecekler. Artık kalabalıklar halinde yapılan geziler, seyahateler bitti diye düşünüyorum"

"BUTİK OTELLER ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER