Narenciye ihracatına Akdeniz meyve sineği önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığınca, narenciye üretimi ve ihracatında büyük önemi bulunan Akdeniz meyve sineğiyle mücadele için eylem planı oluşturulurken, ürünün yetiştirilme, işleme, paketleme ve nakliye süreçlerinde bu zararlıya karşı önlemler devreye sokulacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Narenciye ihracatına Akdeniz meyve sineği önlemi

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bakanlıkça Akdeniz meyve sineğiyle etkin ve eş zamanlı mücadele edilmesi amacıyla "Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Ulusal Eylem Planı" oluşturuldu. Eylem planıyla sağlıklı, güvenilir ve kontrollü ürün yetiştirilmesi, sektörde farkındalık oluşturulması, pazarlama imkanlarının artırılması, ticaretin kolaylaştırılması ve sürdürülebilir üretimin artırılması amaçlanıyor.

Plana göre, en önemli narenciye zararlısı olan Akdeniz meyve sineği, dış karantinaya tabi tutulurken, ihracatta da sıfır toleranslı olarak

değerlendiriliyor. Bu zararlıyla mücadele, ülke ekonomisi açısından büyük önem arz ediyor. Zararlının konukçuları arasında, kayısı, şeftali, nektarin, yenidünya, ayva, armut, elma, incir, Trabzon hurması ve nar da yer alıyor. Meyve türlerinde önleyici kültürel tedbirlerin alınması, biyoteknik mücadele ve kimyasal mücadelenin birlikte değerlendirilmesiyle eş zamanlı ve toplu mücadele yapılması, başarıyı artırmada önem taşıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER