Herkes merak ediyor! Saatler geri alındı mı?

Saat kaç sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Avrupa'da Kış saati uygulamasına geçilmesi nedeniyle bu gece yarısından itibaren saatler 1 saat geri alındı. Saatlerin geri alınması ile birlikte Avrupa'da yaşanan değişim Türkiye'de yaşayan vatandaşlar tarafından da araştırma konusu oldu. Peki Türkiye'de saat kaç? Saatler geri alındı mı?

VATAN VATAN
Herkes merak ediyor! Saatler geri alındı mı?

Avrupa'da kış saati uygulamasına geçilmesi ile birlikte gece yarısından itibaren saatler 1 saat geri alındı. Saatlerin geri alınmasının ardından Türkiye'de mobil telefon ve tabletlerinde saat ayarı otomatik olan vatandaşların saatleri de 1 saat geri alınmış oldu. Saatlerin telefone ve tabletlerde otomatik olarak geri alınması nedenyiyle kafalarda soru işaretleri oluştu. Peki Türkiye'de şu anda saat kaç?   TÜRKİYE'DE SAATLER GERİ ALINDI MI?   Türkiye'de saatler geri alınmadı. Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan yaz ve kış saati uygulamasında güneş ışığından daha fazla yararlanmak için mevcut ileri saat uygulaması yani yaz saati uygulamasının tüm yıl kullanılması kararına varılmıştı.   Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER