Tatil göçü

Seçimlerin sonuçlanması, okulların kapanması ve sınavların sona ermesiyle Türk tatilci, ertelediği planını devreye soktu. Bodrum ve Antalya tatilcinin ilk tercihleri arasında yer alırken, Yunan adaları da artan ilgiden nasibini aldı. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, “Temmuz ve ağustos ayları boyunca yaklaşık 5 milyon kişilik bir hareket yaşanacak. Bunların yüzde 40’ının otellerde konaklayacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tatil göçü

Artan yabancı turist sayısı, kurların geçen yıla göre yüksek olması ve otellerin artan maliyetleri sebebiyle Türkiye’nin sahil bölgelerindeki oteler geçen yıla göre yüzde 50’ye varan fiyat artışları yapmıştı. Okulların haziranda kapanması, bazı sınavların bu ayda yapılması ve ertelenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin 23 Haziran’da gerçekleştirilmesiyle yerli turist tatilini temmuz, ağustos ve eylül aylarına sarkıtmıştı. Yükselen fiyatlar ve ekonomik durum nedeniyle Türk tatilcinin bu yıl daha farklı tatil seçeneklerine yöneleceği konuşulurken, seçimlerin sona ermesi, okulların kapanması ve sınavların bitmesiyle Türkler tatile koştu.

Türkiye’nin en önemli turizm bölgeleri arasında yer alan Bodrum’da turizmciler sakin geçen ayın ardından toparlanma sürecine girdi. Antalya sahilleri de aynı şekilde yerli turistten ilgi görürken, diğer dikkat çeken taraf ise Yunan adalarına ilginin hızla yükselmesi oldu.

BODRUM HAREKETLENDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER