Küresel teröre karşı işbirliği yapmalıyız!

Almanya'nın Hanau şehrinde iki kafeye yapılan terör saldırısı İle İlgili olarak Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut basın açıklaması yaptı.

GASTE24 GASTE24
Küresel teröre karşı işbirliği yapmalıyız!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut'un basın açıklaması şöyle;

Almanya’nın Hanau şehrinde yapılan saldırı, insanlığa ve inanca karşı duyulan derin nefretin gün yüzüne çıkmasıdır. Dünyanın değişik şehirlerinde ayrım yapmaksızın, masum sivillere saldırarak katliam yapan küresel terör insanlık suçudur. Bu saldırıları planlayıp, uygulayanları lanetliyoruz. Saldırıda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Almanya’da yapılan bu katliamı ırkçı saldırı olarak tanımlamak suçu hafif ve olağan görmektir. Bu saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. Terörün dini, ırkı, milleti ve inancı yoktur. Dün Yeni Zelanda’da bugün Almanya’da yapılan bu saldırıların tek hedefi masum insanlardır. Terörü kendi çıkarları için kullanan ve örgütleyen küresel güçler, insanlığın ortak düşmanlarıdırlar.

Etnik, mezhebi, ırkçı, islamafobik ve işgal saldırıları karşısında insanlık korumasızdır. Devletler, Allah’ın insana vediği hayat hakkını korumak için insani girişimlerini arttırıp, çağımızın ihtiyacı olan etkili uluslararası kuruluşlar kurmalıdırlar. Türkiye’nin yaptığı insani çağrılara dünya biran önce karşılık vermelidir. Terör, işgal ve insani trajedileri önlemek için işbirliği yapılmalıdır.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı üyeleriyle birlikte, terör, işgal , yokluk ve soykırım tehdidi altındaki insanlık için tüm insanları ve kuruluşları birlikte hareket etmeye davet ediyor, terörü şiddetle lanetliyoruz. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER