Bakan Varank'tan belediyelere "yerlileşme" çağrısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Belediyelerimize diyoruz ki mevzuatta açıkça yazılan yerli malına ilişkin yüzde 15 fiyat avantajını, teknoloji seviyesi yüksek ürünlerde lütfen etkin şekilde uygulayın" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Varank'tan belediyelere "yerlileşme" çağrısı

"Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi" programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin'in katılımıyla ATO Congresium'da düzenlendi.

Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, şehirleşmenin öncelikli alanlarından biri olduğunu, insanı merkeze alan, yaşam kalitesi yüksek ve değer üreten şehirler oluşturmaya gayret ettiklerini söyledi.

Türkiye'de belediyelerin 1950'li yıllarda başlayan ve yeni sorunlarla sosyolojik değişimleri beraberinde getiren "kırdan kente göç dalgası"na karşı yetersiz kaldığını hatırlatan Varank, söz konusu dönemin en çarpıcı örneklerinden birinin İstanbul olduğuna dikkati çekti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER