‘Tuz Gölü’nün sonsuz beyazlığında ultra macera sona erdi

Tuz Gölü’nün sonsuz beyazlığında 28-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşen uluslararası Runfire Salt Lake ultra maratonu, pandemi sürecindeki yeni kurgusu ile bu sene parkurda yalnızca 100 MIL yarışı ve sanal yarışlar olarak düzenlendi.

POSTA POSTA
‘Tuz Gölü’nün sonsuz beyazlığında ultra macera sona erdi

Uzunetap tarafından düzenlenen ve 2017 yılından beri kurumuş Tuz Gölü üzerinde koşulan parkuruyla tüm koşu yarışları arasında ayrı bir yere ve öneme sahip olan Runfire Salt Lake Ultra Trail, bu yıl 30 Ağustos’ta pandemiye özel konsepti ile katılımcılarına unutulmaz bir deneyim sundu. Tuz Gölü Ultra Maratonu 

Türkiye’nin ilk 100 Mil (160 km) yarışı olma özelliğine sahip olan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda parkurda 30 ultra maraton koşucusuyla, organizasyon tarafından alınan yoğun önlemler ile gerçekleşen yarışta, yarışın diğer kategorileri olan 10K – 20K – 40K ve 80K kategorileri için ise tüm Türkiye ile eş zamanlı ‘’Sanal Yarışlar’’ gerçekleştirildi. 

100mil kategorisinde yarışan 30 ultra maraton koşucusu ve sanal yarış katılımcıları, Adım Adım bünyesindeki Tohum Otizm Vakfı, Lokman Hekim Sağlık Vakfı, Koruncuk Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Buldan Vakfı, Ankara Beysukent Rotary Kulübü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, İzmir Hasta Çocuk Evleri, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği olmak üzere toplam 12 sivil toplum kuruluşunun projelerine destek olmak amacıyla toplam 283.769TL bağış topladı.

Dünyaca ünlü outdoor giyim markası Columbia ve lider GPS teknolojileri markası Garmin ana sponsorluğunda düzenlenen ultra maraton yarışının destekçileri arasında Acıbadem Mobil, Red Bull gibi alanında önde gelen markalar yer aldı.  


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER