için kaldı

Okullar ve üniversitelerde koronavirüsü tatili kaç gün? İşte tüm detaylar...

Çin'de başlatıp, global bir salgın halini halan yeni tip koronavirüs vakalarının dünya çapında görülmesinin ardından Türkiye kamuoyunda 'okullar tatil olacak mı?' sorusu cevabını buldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin ve uzaktan eğitim sürecine ilişkin tüm detayları açıkladı....

GASTE24 GASTE24
Okullar ve üniversitelerde koronavirüsü tatili kaç gün? İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün yapılan yeni tip koronavirüs önlemleri toplantısının ardından Sözcü İbrahim Kalın, okulların 1 hafta süreyle tatil edileceğini açıkladı. Oğrencilerin tatil süresi ve uzaktan eğitimle ilgili olarak kameralar karşısına çıkan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da eğitimle ilgili olarak alınan önlemlerin tüm detaylarını aktardı. 

Bakan Selçuk'un konuşmalarında şu ayrıntılar dikkat çekti:

 -  Nisan'daki daki ara tatil öne alınarak 2 hafta tatil ilan edildi. Öğretmenler de okula gelmeyecek ancak acil durumlarda çağrılma ihtimaline karşı bulundukları şehri terk etmeyeceklerdir. 

 -   İlk 1 hafta öğrenciler dinlenecek.

 - Uzaktan Öğrenme Sistemi ilk kez uygulanacak ve tatilin 2. Haftası yani 23 Martta uzaktan eğitim başlayacak. Uzaktan Eğitim EBA aracılığı ile yapılacak.

 - Her sınıf düzeyinde yeni ders programları hazırlanacak ve yeni Haftalık ders programı en kısa zamanda eba.gov.tr üzerinden duyurulacak.

 -  Okullar açıldığı zaman gerekirse yüzyüze telafi eğitimleri yapılacak.

 - Uzaktan eğitim için EBA'ya alternatif televizyon internet vb yöntemler de uygulanacak. 

 - Ders Programları yarım gün ya da tam gün yapilabilecek. Tüm altyapı hazırlıkları hazır, eba.gov.tr üzerinden duyurulacak. 

 - YKS ve LGS hazırlıkları EBA üzerinden özel programlarla devam edecek.

 - EBA'ya ücretsiz erişim sağlanıyor. Tüm veliler ve öğrenciler cep telefonlarına EBA yi indirerek aylık 3 GB'a kadar ücretsiz erişimi sağlamaları gerekiyor.

 -  EBA'da öğretmenler ogrencileri ve sınıfları ile kendi gruplarını oluşturarak öğrencilere ödev gönderebilecek, takibini yaparak derslerini devam ettireceklerdir.

 -  Öğretmenler ve yardımcı personel için de uzaktan mesleki gelişim programları düzenlenecek. 

 -  4440632'den veliler ve öğrenciler süreç hakkında bilgi alabilecekler.

 -  Velilerimizin tavrı çok önemli. Önce kendi sağlığımıza dikkat edeceğiz ve çocuklarımızı kalabalık ortamlardan uzak tutacağız.

 -  Tatilin 1. Haftası çocuklar dinlenecekler ancak mutlaka okuma becerilerini geliştirecek ve öğretmenlerinin yönlendirmesi ile çocuk edebiyatı ve eserleri okunacak.

 -  Tüm ayrıntılar ve senaryolar yarından itibaren eba.gov.tr üzerinden açıklanacak. 

 -  Özel okullar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm Anaokulu ve Kreşler de tatil olacak.

 -  Uzaktan eğitim bugün için 1 hafta planlanıyor ama virüsün gelişim evresi doğrultusunda uzatma ve öğrencilerin sınavları da dahil olmak üzere tüm senaryolar hazır. Tatil uzayabilir de.

 -  Öğrencilerin öğrenme sürecidir aslolan. Yazılılar daha sonra düşünülür. Bunlarla ilgili A ve B plânlarımızın tamamı hazır.

 -  Tüm bu tedbirler 16 Mart Pazartesi itibariyle başlayacak, dolayısıyla bu haftasonu tum kurslar ve merkezi sınavlar yapılacak.

Kaynak: www.gaste24.com

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER