Türkiye donanmasını yerli ve milli imkanlarla güçlendiriyor

Donanmasını yerli ve milli imkanlarla güçlendiren Türkiye, son dönemde envantere kazandırılan platformlara yenilerini eklemeye hazırlanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye donanmasını yerli ve milli imkanlarla güçlendiriyor

Türk savunma sanayisi, "Savunma Sanayiinde Tam Bağımsız Türkiye" hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. "Mavi Vatan"ın da bunun bir parçası olduğu gerçeğiyle, deniz gücünü artırmak için faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle son 18 yılda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, güvenlik güçlerinin sahada ihtiyaç duyduğu deniz sistemlerine yönelik birçok teslimat gerçekleştirildi, yüzde 70'e varan yerli katkı oranlarıyla özgün ürünler geliştirildi.

İlk milli savaş gemisi MİLGEM Projesi kapsamında yüzde 100 yerli tasarım olarak geliştirilip üretilen TCG Heybeliada, TCG Büyükada, TCG Burgazada ve TCG Kınalıada; amfibi harekat, araç ve personel nakli, ateş desteği ve doğal afetlerde yardım ile acil destek hizmetleri sağlayan TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, denizlerdeki doğal kaynakları yerli olarak arayan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi bu dönemde öne çıkan deniz platformları oldu.

Bunların yanında denizaltı kurtarma ana gemisi, amfibi tank çıkarma gemileri, sualtı taarruz timleri harekatı için SAT botları, acil müdahale ve dalış eğitim botları, kurtarma ve yedekleme gemileri, karakol gemileri, sahil güvenlik botları, süratli devriye botları, gümrük muhafaza botları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü gibi kurumlara teslim edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER