için kaldı

25 yıl sonra ’gazi’ unvanı aldı

Antalya’da yaşayan Nihat Kiraz (49), 1993 yılında Özel Harekat Grup Komutanlığı’nda görev yaparken İran sınırında teröristlerin saldırısı sonucu yaralandı. Vücuduna 3 mermi isabet eden Kiraz’ın iç organları zarar gördü. Uzuv kaybı olmadığı gerekçesiyle ’gazi’ sayılmayan Kiraz’a, 25 yıl sonra ’gazi’ unvanı, 27 yıl sonra devlet övünç madalyası verildi. Kiraz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde 25 yıllık onurum, gururum geri geldi. Artık bu devletin bir gazisi olarak gururla dolaşabiliyorum. Vatan uğruna ölmeye hazırım" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
25 yıl sonra ’gazi’ unvanı aldı

Antalya’da yaşayan Nihat Kiraz, Özel Harekat Grup Komutanlığı’nda görev yaptığı sırada 23 Haziran 1993’te İran sınırındaki operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu yaralandı. Kiraz’ın vücuduna 3 mermi isabet etti. Mermilerden biri, Kiraz’ın sağ karaciğer lobuna isabet ederken, ikinci mermi ise kalbine yarım santim kala durdu. Üçüncü mermi ise akciğerini parçalayarak boynundaki kemiğe saplandı. Kiraz’a ilk müdahale, 8 saat sonra yapıldı. Çatışma bölgesine gelen helikopter, şehit olan ve Nihat Kiraz gibi yaralanan askerleri alarak Van Askeri Hastanesi’ne götürdü. Vücudundaki 3 mermi çıkartılan Nihat Kiraz, 2 gün sonra sağlık durumu ağırlaştığı için özel kargo uçağıyla Ankara’da bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) sevk edildi. İç kanaması olduğu için ameliyata alınan Kiraz’ın akciğerinin yarısı ve zarı alındı. 13 günü komada geçiren Nihat Kiraz, hastanede toplam 94 gün tedavi gördü.

ÖLMEDEN ’ŞEHİT’ HABERİ ULAŞTI

Ankara’da tedavi gören Nihat Kiraz, komada olduğu sırada memleketi Konya’nın Seydişehir ilçesi Ortakaraören beldesine şehit haberi gönderildi. Akrabaları Kiraz’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere Ankara’ya geldi. Komada yaşam mücadelesi veren Nihat Kiraz’ın şehit olmadığı, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı anlaşıldı. Nihat Kiraz, 94 günün sonunda taburcu oldu. Askerliği biten Kiraz, 1993 yılının Ekim ayında Antalya’ya yerleşti. 1 ay sonra rahatsızlıkları artan Kiraz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. GATA’da yapılan ameliyatta komplikasyon geliştiği ve derinin kemik altına dikildiğinin anlaşılmasının ardından Nihat Kiraz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER