Vatandaşlar Mevlana Müzesi'nin ziyarete açılacağı günü bekliyor

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer alan ve koronavirüs salgını nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatılan Mevlana Müzesi’nde sessizlik sürüyor. Vatandaşlar, 18 Mayıs’a kadar kapalı olacak müzenin ziyarete açılacağı günü bekliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Vatandaşlar Mevlana Müzesi'nin ziyarete açılacağı günü bekliyor

Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle, her gün binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Mevlana Müzesi, geçici bir süreliğine ziyarete kapatılmıştı. Kapısına kilit vurulan müze, sessizliğini halen koruyor. Müzenin yakınındaki Mevlana Meydanı da bomboş kaldı. Her yıl ramazan ayında özellikle iftar sonrası binlerce kişinin dua etmek için akınına uğrayan müzede, bu yıl kuş seslerinden başka bir ses duyulmuyor.

Vatandaşlar Mevlana Müzesi'nin ziyarete açılacağı günü bekliyor - Resim : 1

Uzun süredir o bölgede yaşadığını belirten İsmail Vecdi Tekmen, "Ben uzun süredir bu bölgede yaşıyorum. Buraya dünyanın birçok yerinden insanlar gelir. Buralar her zaman tıklım tıklım olurdu.

Adım atacak yer olmazdı. Maalesef hastalık nedeniyle buralar bomboş kaldı. İlk kez burayı böyle görüyorum. İnşallah en kısa sürede bu günler geçer" diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER