Balık kız Sümeyye Türkiye’nin gururu oldu

Kolları olmadan dünyaya gelen ve beş yaşında “Balıkların da kolları yok” diyerek yüzmeye başlayan Sümeyye Boyacı, İngiltere’deki 9. Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. Yarış sonunda rakibi kollarıyla havuz duvarına uzanıp dokunduğu için altın madalyayı 3 salise farkla kaçıran Sümeyye “Birinci sensin” yorumları üzerine “Bana da sanki birinci olmuşum gibi geliyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Balık kız Sümeyye Türkiye’nin gururu oldu

Sümeyye Boyacı, 5 Şubat 2003’te Eskişehir’de dünyaya geldi. Doğduğunda iki kolu yoktu, kalçası çıkıktı. Ancak hayata yenik değil, ailesinin yakın ilgisiyle kazançlı olarak başladı. İlkokula Eskişehir’deki özel bir okulda adım attı, ayaklarıyla yazı yazmayı öğrendi. Henüz 4.5 yaşındayken yaptığı resimlerle birçok başarının sahibi oldu. Aynı yıllarda gittiği bir akvaryumda balıkları gördü. “Onların da kolu yok. Demek ki yüzmek için kollara ihtiyaç yok” diyerek yüzmeye başladı. Alexander Pushkin’in ‘Altın Balık’ adlı ünlü kitabının Türkçe çevirisi için bir resim yaptı. 2009’da yaptığı suluboya eserleri Moskova’da sergilendi. 2014 yılında yaptığı ebru sanatıyla bir sergiye katıldı.

Balık kız Sümeyye Türkiye’nin gururu oldu - Resim : 1

11 YILDA SAYISIZ MADALYA

Yüzmeye başladığı 2008 yılından itibaren her alanda olduğu gibi müthiş bir gayret sarf etti. 2012 yılında koçluğunu Mehmet Bayrak üstlendi. 2016’da Berlin’deki 30. Uluslararası Alman Şampiyonası’na ve Brezilya’daki Yaz Paralimpik Olimpiyatları’na katıldı. İtalya’da 2017 Avrupa Para Gençlik Oyunları’nda bronz madalya kazandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER