için kaldı

Son dakika haberler... Flaş karar! Trump imzalayacak...

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkeye göçmen girişi kısıtlamasını, bazı çalışma vizelerini de kapsayacak şekilde genişleteceği ve kararı yıl sonuna kadar uzatacağı bildirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberler... Flaş karar! Trump imzalayacak...

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Beyaz Saray yetkilisi, telefon üzerinden yaptığı bilgilendirme toplantısında, Trump'ın ülkeye göçmen işçi alımına ilişkin kararname imzalayacağını duyurdu.

Trump'ın nisanda imzaladığı kararnameyle ülkeye göçmen alımını bir süreliğine askıya aldığını anımsatan yetkili, imzalanacak yeni kararnameyle kararın yıl sonuna kadar uzatılacağını ve bazı göçmen olmayan vize sahiplerinin de bu kapsama dahil edileceğini belirtti.

Yetkili, bu kararla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle işini kaybeden ABD vatandaşlarının istihdamına öncelik verileceğini kaydederek, kararnameden sağlık ve tarım sektöründe çalışanların etkilenmeyeceğinin altını çizdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER