"Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali" başladı

Sanatçı Ceren Necipoğlu'nun anısına, bu yıl ilk kez düzenlenen "Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali", sanat yönetmeni, uluslararası arp sanatçısı Florence Sitruk’un açılış konseriyle başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
"Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali" başladı

Farklı ülkelerden sanatçıların katılımıyla Solo Arp Yarışmaları ve Oda Müziği Yarışmasının da gerçekleştirileceği festivalin Almanya Başkonsolosluğundaki açılışına, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.  Açılışta konuşan festivalin sanat yönetmeni Florence Sitruk, İstanbul'da konser vermekten onur duyduğunu belirterek, "Ceren Necipoğlu anısına böyle bir festival düzenlenmesi gurur verici. Onu kaybetmemiz çok trajikti ancak hatırasının böyle yaşayacak olmasından çok mutluyum." dedi.

Sitruk, Ceren Necipoğlu'nun arp sanatıyla Türk kültürünü birleştiren çalışmalar sürdürdüğüne dikkati çekerek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER