‘İran’dan bazı çatlak sesler çıkıyor’

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, güvenli bölge planıyla ilgili İran’dan gelen açıklamalara sert tepki gösterdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘İran’dan bazı çatlak sesler çıkıyor’

Soçi zirvesinin öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“9 Ekim’de başlatmış olduğumuz Barış Pınarı harekâtı ile Suriye sınırı boyunca bir terör koridoruna izin vermeyeceğimizi ortaya çok açık, net koymuş bulunuyoruz. Şimdiye kadar 2 bin 200 kilometrekarelik alan teröristlerden arındırılmış, toplam 160 yerleşim biriminde kontrol sağlanmıştır. ABD’nin ülkemize verdiği sözler tutulmazsa harekâtımızı kaldığı yerden bu sefer çok daha büyük bir kararlılıkla devam ettireceğiz.

Barış Pınarı harekâtı ile güvenli hale getirilecek bölgede 1 milyon, Rakka ve Deyrizor’un buna dahil edilmesi kaydıyla 2 milyona yakın insan buralara gönülllülük esasına dayalı olarak yerleştirilebilir. Ama bir uluslararası donörler toplantısı gerçekleştirilmesi kaydıyla. Harekâtın bitmesini müteakip hemen gerekli adımları atacağız. Vicdan ve vizyon sahibi tüm ülkelerin milyonlarca Suriyeli’nin vatan hasretini bitirecek bu önemli projeye destek olmalarını bekliyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER