Apple Park, koronavirüs salgını nedeniyle evden çalışacak

Kaliforniya'da koronavirüs vakalarının görülmesi Apple'ı harekete geçirdi. Şirket, 12 bin kişilik Apple Park'ta görev yapan çalışanlarından mümkünse evden çalışmalarını istedi. Bununla birlikte, şirket, Haziran ayında düzenlenen bir haftalık konferans için genellikle 5.000 Apple geliştiricisini çeken WWDC planı hakkında yorum yapmadı.

POSTA POSTA
Apple Park, koronavirüs salgını nedeniyle evden çalışacak

Onur Binay/posta.com.tr

Apple, koronavirüs salgını sonrasında uzaktan çalışma programlarını benimsemede Amazon, Google, Facebook, Twitter ve Microsoft gibi diğer teknoloji şirketlerine katılıyor.

Apple'ın uzay gemisini andıran yeni kampüsü Apple Park'ta görev yapan çalışanlardan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mümkünse uzaktan çalışmaları ve işlerini evden yürütmeleri istendi.

12 bin kişilik genel merkezde görevli personelin büyük bir kısmı uzaktan çalışmaya başlayacak.

En son hükümet veri raporlarına göre Amerika Birleşik Devletleri'nde şu ana kadar 231 yeni koronavirüs vakası görüldü. Dünya çapında vaka sayısının 100.000'i geçtiğine inanılıyor.

Apple Park yakınlarında ise 20 koronavirüs vakası görüldü


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER