Koronavirüs ile mücadelede başarılı olanlar yetersiz kalanlar

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap koronavirüsle mücadelede ülkelerin karnesini çıkardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Koronavirüs ile mücadelede başarılı olanlar yetersiz kalanlar

Hürriyet’e konuşan Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, ölüm sayısının az olduğu ülkelerin bunu nasıl başardığını, virüsün en çok yayıldığı ülkelerin ise nerelerde hata yaptığını anlattı.

İRAN VE İTALYA YETERSİZ KALDI

Singapur, Tayvan, Güney Kore ve Almanya’yı hastalıkla mücadelede başarılı ülkeler arasında sayan Azap, ABD, İtalya ve İran’ın mücadelede yetersiz kaldığını ifade etti. ABD’de virüs daha yayılmadan oluşan panik havası yüzünden şu anda hastalıkla ilgilenen sağlık personellerine maske bulunamadığını belirten Azap, “İtalya ve İran’ın bu mücadeledeki yetersizliği ise virüsün kuzey yarım kürede etkili olmasına sebep oldu” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER