için kaldı

Moody’s: Küresel ekonomide kırılganlık 2020’de sürecek

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody’s, kredi koşullarına yönelik risklerin artmasıyla 2020’de küresel ekonominin kırılgan kalmaya devam edeceği uyarısı yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Moody’s: Küresel ekonomide kırılganlık 2020’de sürecek

Moody’s’in araştırma raporunda, artan siyasi ve jeopolitik risklerin büyümede yavaşlamaya neden olduğu, ekonomilerin de şoklara karşı tepki verme yeteneklerini baskıladığına dikkat çekildi.

Moody’s yayımladığı araştırma raporunda, küresel ekonomide gerileme risklerinin artması, ticaret politikalarına ilişkin belirsizlikler belirsizlikleri ve öngörülemez siyasi ve politik ortamın etkisiyle, küresel kredi koşullarının 2020’de zayıflayacağı vurgulandı.

Moody’s raporunda ayrıca, 2019’da, 2009’daki resesyondan bu yana en düşük büyümenin gerçekleşmekte olduğuna da işaret edilerek, buna bağlı olarak küresel ekonominin 2020’de de kırılgan kalacağı uyarısı yapıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER