için kaldı

Çavuşoğlu: Almanya'nın kararı tam bir hayal kırıklığı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Süddeutsche Zeitung Gazetesi'ne ilginç açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Almanya'nın Türkiye konusundaki seyahat uyarısı ve riskli bölge kararını tam bir haksızlık ve düş kırıklığı olarak eleştirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çavuşoğlu: Almanya'nın kararı tam bir hayal kırıklığı

DIŞİŞLERİ Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin korona salgını nedeniyle aldığı tüm sağlık güvenliği tedbirlerine rağmen Almanya'nın Türkiye'ye seyahat uyarısı ve riskli bölge kararının hiç bir haklı gerekçeye dayanmadığını söyledi. Çavuşoğlu, bu kararın sadece Türkiye'yi değil, Alman vatandaşlarını ve Alman şirketlerini de cezalandırmak anlamına geldiğini eleştirdi. Çavuşoğlu şöyle dedi: "bu bizi çok büyük düş kırıklığına uğrattı. Ama sabrımızı yitirmedik. Berlin'in seyahat uyarısı objektif kriterlere dayanmıyor. Bizim için Alman turistlerin sağlığı bizim kendi vatandaşlarımızın sağlığından daha az önemli değil. Biz, havaalanlarında, otel transferlerinde, restoranlarda ve tüm başka yerlerde turistlerin güvenliğine yönelik çok geniş tedbirler aldık. Turistik tesislerin sertifika alması gerekiyor. Bu talepleri yerine getiremeyen tesislere izin verilmiyor. Sertifika düzenleme ve kontrolleri TÜV-Süd'le beraber bir Alman şirketine daha verdik. Biz güvenli taraftayız."

ALMANLARI DA CEZALANDIRIYOR

Seyahat uyarısı kararının gerçekçi olmadığını eleştiren Çavuşoğlu, "ben seyahat uyarısı için bir gerekçe göremiyorum. Bu haksızlık. Bizim sağlık sistemimiz Alman sağlık sistemi gibi dünya çapında en iyilerinden. Bunu pandemi salgınında gösterdik" diye konuştu. Çavuşoğlu kararın sadece Türkiye'yi değil, Almanları da cezalandırmak anlamına geldiğine vurgu yaparak şöyle dedi: "Bununla sadece biz değil, Alman vatandaşları da cezalandırılıyor. Sadece turistler değil. Türkiye seyahat sektöründe çok sayıda Alman şirketi var. Antalya hava limanını Fraport işletiyor. Tüm bunlar tam bir düş kırıklığı. Ama biz bu krizin üstesinden birlikte geleceğiz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER