Kronik hastalara uyarı: İlacınızı aksatmayın

Bu dönem kalp hastalıklarının kontrolden çıkabileceğini ifade eden kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Hakan Uçar, hastaların ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini vurguladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kronik hastalara uyarı: İlacınızı aksatmayın

Uzmanlar, koronavirüsün kronik hastalığı olan kişileri daha çok etkilediğini söylüyor. Bu hastalıkların başında ise kalp yetmezliği, damar tıkanıklığı, ritim problemleri ve tansiyon gibi kalbi olumsuz etkileyen hastalıklar geliyor. İlaçları biten bazı hastaların hastaneye gitmemek için ilaçlarını bıraktığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Uçar, önemli uyarılarda bulundu.

‘RAPORLARIN SÜRESİ UZATILDI’

Kalp hastalarının risk grubunda yer aldığının altını çizen Doç. Dr. Uçar, “Kronik hastalık adı altında ifade ettiğimiz hastaların birçoğunu kalp hastaları oluşturuyor. Daha önce felç geçirmiş kişiler ve diyabeti olan hastalar da bu grupta değerlendirilebilir. Değişmeyen bir bilgi var, dünyada ölümlerin en sık sebebi kalp hastalıkları. Şu an Türkiye’de bile her 5 dakikada 1 kişi kalp hastalığından hayatını kaybediyor. Bu oran koronavirüse göre çok daha yüksek. Bu nedenle biz kalbi korumaya yönelik önlemlere dikkat etmeliyiz. Hastalar ilaçlarını düzenli olarak alsınlar. Eğer ilaçları veya raporları bittiyse bile kısa sürede ilaçlarını temin etsinler. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda çalışması var. Hastaların raporları uzatıldı. Reçete yazılmadan hasta eczaneden ilacını alabilecek” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER