Çocukların koronavirüs endişeleri nasıl önlenir?

Çocuklara koronavirusün anlatılması ve endişelerinin giderilmesinin önemli olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Selin Karabulut, konuyla ilgili ailelere öneriler sundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çocukların koronavirüs endişeleri nasıl önlenir?

Koronavirusün çocuklara nasıl anlatılacağına ilişkin Dünya Sağlık Örgütü’nün, Türk Psikologlar Derneği’nin, Tabip Odalarının birçok faydalı dökümanları var. Bu dökümanlardan faydalanılarak çocuğa virüsün adı, nereden geldiği, kimlere nasıl bulaştığı, bulaştığı insanlarda ne gibi etkiler bıraktığı ve nasıl tedavi olunduğu ile ilgili bilgiler aktarılabilir. Çocuğa koronavirüs adını duyup duymadığı, onun hakkında ne bildiği sorulabilir. Sonrasında bunun dünyada yaygın olan bir virüs olduğu, bu virüsün insanları hasta ettiği, sağlık kuruluşu ve çalışanlarının bu hastaları iyileştirdiği, endişe etmemesi gerektiği ve kendilerini her zaman koruyup kollayacak aile bireylerinin, büyüklerinin ve sağlık çalışanlarının olduğu çocuklara hissettirilmeli ve anlatılmalı.

Kirli bilgilerle zihinlerinin karışması engellenmeli

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER