D vitamini alımına dikkat! Kontrolsüz ve bilinçsiz kullanmayın

D vitamininin koronavirüse yakalanma riskini azalttığına dair araştırmaların, kontrolsüz ve bilinçsiz vitamin kullanımını arttırdığını söyleyen Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, “Değerlerinize baktırmadan takviye almayın, ilaç yerine doğal yollara başvurun” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
D vitamini alımına dikkat! Kontrolsüz ve bilinçsiz kullanmayın

Dr. Buğra Buyrukçu, Amerika’da yapılan bir çalışmayla D vitamininin koronavirüse yakalanma riskini yarı yarıya azalttığının, ölme riskini düşürdüğünün kanıtlandığını söyledi. D vitamini, yüksek doz C vitamini ve çinkonun, virüs üzerindeki etkilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte “kontrolsüz ve bilinçsiz” vitamin kullanımının arttığına dikkat çeken Dr. Buyrukçu, “Virüsten korunalım derken hayatınızı başka yollardan tehlikeye atmayın” uyarısında bulundu.

Obeziteden kansere kadar…

D vitaminin bir vitamin değil, vücudumuzda kalsiyum emilimini kolaylaştıran hayati bir hormon olduğunu söyleyen Dr. Buyrukçu, “D vitaminin ana kaynağı güneştir. Güneş ışını ile deride sentezlenir ve aktifleşmesi için önce karaciğere, sonra böbreğe gider. Dünyada 1 milyar kişide bu vitamin eksikken, güneş yönünden zengin olmamıza rağmen ülkemizde de D vitamini eksikliği yaygındır. D vitamini eksikliği obeziteden kansere kadar pek çok hastalığa yakalanma riskini arttırabilir. Depresyon, yorgunluk, sık sık gribal enfeksiyona yakalanma ve kemik ağrılarının sebebi de D vitamini eksikliği olabilir. D vitaminini yalnızca kemik ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir hormon olarak görmemek, genlerimizi harekete geçiren sihirli bir değnek olarak değerlendirmek gerekir” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER