İş dünyasıyla Suriye buluşması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB, TESK, Hak-İş, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen, TİSK, Türk-İş, TZOB, Türkiye Emekliler Derneği ile Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı temsilcilerini kabul etti. Kılıçdaroğlu toplantıda “Bu bayrak da bizim bu vatan da bizim. Ancak bizim Suriye politikamız AK Parti’den 180 derece farklı” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İş dünyasıyla Suriye buluşması

CHP Genel Merkezi’nde basına kapalı yapılan kabul 50 dakika sürdü. Kabule Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Aykut Erdoğdu da katıldı. Kabulün ardından genel merkezden ayrılan heyet adına açıklamada bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi olarak daha önce Barış Pınarı harekâtı çerçevesinde görüşlerini aktardıklarını söyledi. Bu görüşlerini 81 ildeki örgütlerinin, ayrıca yurtdışı temsilciliklerinin de 190 ülkedeki muhataplarıyla paylaştığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Şimdi ana muhalefet partisi genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na özellikle Barış Pınarı harekâtı çerçevesindeki görüşlerimizi aktarma fırsatı oldu” dedi.

İş dünyasıyla Suriye buluşması - Resim : 1

İKTİDAR DİNLEMEDİ

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu da basına kapalı bölümde değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bu bayrak da bizim bu vatan da bizim. Ancak bizim Suriye politikamız AK Parti’den 180 derece farklı. ‘Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sokmayın’ dedik. Ama iktidar dinlemedi. Bugün 4 milyon Suriyeli varsa, Türkiye dünyada yalnızlaşmışsa bunun tek nedeni yanlış dış politikadır” dedi. Kılıçdaroğlu, Suriye harekâtının fetih olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu belirterek, “Bu nedenle dünya Türkiye’ye inanmadı” görüşünü dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER