Dünyayı ümitlendiren haber! 'Koronavirüs aşısı bulundu'

Dünya Sağlık Örgütü tarafından resmen pandemi (büyük ölçekli salgın) ilan edilen Koronavirüsü (Kovid-19) ile ilgili kötü haberlerin yanı sıra iyi haberler de geliyor. Salgının çıktığı Hubei eyaletinde aylar sonra üretime devam edilme kararı alınırken, bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise İsrail'in çok okunan gazetelerinden Haaretz, İsrailli bilim insanlarının Kovid-19'a karşı bir aşı geliştirdiğini iddia etti.

GASTE24 GASTE24
Dünyayı ümitlendiren haber! 'Koronavirüs aşısı bulundu'

Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde başladıktan kısa bir süre sonra salgın bir hastalık halini alan coronavirüs (Covid19) ile ilgili Çin'den yeni bir açıklama geldi. Çin hükümetinin resmi yayın organlarından biri olan Global Times, Hubei eyaletinde üretime devam edilme kararı aldığını okurlarına aktardı. Haberde ayrıca Çin'deki dört bölgedeki seyahat yasaklarının da gevşetildiği belirtildi.

"İSRAİL'DE AŞI BULUNDU" İDDİASI

Öte yandan İsrail'in çok okunan İngilizce yayın yapan gazetelerinden Haaretz, manşetlerinden duyurduğu haberde, İsrailli bilim insanlarının koronavirüs ile ilgili bir aşı geliştirdiğini okurlarına aktardı. Haaretz'in manşetlerden gösterdiği haberde, Biyolojik Araştırma Enstitüsü'nde görevli bilim insanlarının virüsü anlamak için önemli adımlar attığı belirtildi.

Gazeteye konuşan kaynaklar, uzun klinik öncesi ve klinik testlere ihtiyaç olduğunu söyledi. Gazeteye konuşan kaynaklar, bilim insanlarının virüsün biyolojik mekanizması ile değerleri anlama konusunda önemli adımlar attığını söylerken, "Tanı özellikleri, antikor üretimi ve aşı üretimi" gibi konularda önemli adımlar atıldığını aktardı.

Fakat üretilecek aşının gerçekten etkili olması ya da kullanımının komplikasyon yaratmayacağından emin olmak için bir dizi testler yapılması gerektiği belirtildi. Uzmanlar bu testlerin aylar sürebileceğini de vurguladı.

VİRÜS ÖRNEKLERİ 3 HAFTA ÖNCE GELMİŞ

Haaretz’e açıklama yapan Savunma Bakanlığı, "Henüz bir aşı bulunması gibi bir durum söz konusu değil. Ensitütünün çalışması düzenle ilerliyor. Eğer bir açıklama yapılması gerekirse bu bilindik yöntemlerle yapılır. Biyolojik enstitümüz dünyanın önde gelen araştırma ve gelişme merkezidir. Virüsle mücadele edecek aşıyı bulmak için 50'den fazla deneyimli bilim insanı çalışıyor" ifadesini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER