Fenerbahçe Kulübü Doktoru Kunduracıoğlu: "Takımda sakatlık yok"

Fenerbahçe Kulüp Doktoru Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, oyuncuların sağlık durumu hakkında açıklamalar yaptı. FB TV'ye konuşan Kunduracıoğlu, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını hakkında kulübün nasıl bir yol izlediğine ilişkin bilgiler verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fenerbahçe Kulübü Doktoru Kunduracıoğlu: "Takımda sakatlık yok"

Futbolcular Max Kruse ve Altay Bayındır’ın sağlık durumları hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Kunduracıoğlu, “Max Kruse ile ilgili bilgi de verebilirim. En son 7 Mart tarihinde oynanan maçta ayak bileğine aldığı darbe sonucu sakatlanmıştı. Aldığı darbe sonucu ayak bileğindeki bağlarda birtakım problemler olmuştu. Onun da dördüncü haftası içindeyiz. Zaten sakatlık 4-6 hafta arasında geçecek bir sakatlıktı. İlk başta bu tip sakatlıklardan sonra ödeme, ağrıya yönelik tedavilerini yapmıştık. Sonra hareket kısıtlılığını da halletmiştik. Zaten egzersiz safhasına geliştik. Şu anda evinde olan oyuncularımızın da video kamera yöntemi ile fizyoterapist eşliğinde egzersizlerini yaptırıyoruz. Ağrısı var mı, yok mu ona bakıyoruz. Çok ciddi bir ağrısı yok, zaman zaman ufak ağrıları oluyor ama bu tip sakatlıktan sonra dördüncü hafta ki onları da normal karşılıyoruz. Zaten altıncı hafta içerisinde ki 12 Nisan dediğimiz süreç içerisinde toparlayıp umarım ki haziran başı maçlar yapılacaksa takım sahaya çıktığı zaman takımla birlikte olacaktır. Altay Bayındır’ın da bir kasık fıtığı vardı ve sezon içerisinde devam ediyordu. Ağrılı bir şekilde maçlarını oynuyordu. Sarı kart sınırına gelmişti ve bir maçta sarı kart görmüştü. Arkasından da milli takım arası geliyordu. Onun olacağı ameliyat 3-4 haftalık süreç gerektiriyordu, yeniden sahaya dönmesi için. Başkanımızla konuştuk ve o dönemde Almanya’da ameliyatını yaptırdık. Tabii o zaman böyle bir sürecin içinde değildik. Almanya’dan geldikten sonra hem Altay’ı hem de onunla birlikte giden arkadaşımızı 14 gün karantinaya almak zorunda kaldık. Bir yandan da iyileşme sürecini günbegün takip ettik. İkinci haftanın sonunda bisiklet vs. egzersizlerine başladık. Şu an üçüncü haftanın içindeyiz, dördüncü haftaya yaklaştık. Herhangi bir sıkıntısı yok, herhangi bir şikayeti yok. Altay da maç oynuyor olsaydık takımla birlikte antrenmanlara başlayabilecek pozisyona geldi. Takımda şu anda sakatlık bazında bir şeyimiz yok.” dedi.

FUTBOLCULARIN BİR MİKTAR ARA VERMESİ GEREKİYOR

Kunduracıoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER