için kaldı

Bakan Fakıbaba: Üreticilerimizin yanındayız

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bizim hiçbir zaman üretici arkadaşlarımıza rakip olmamız mümkün değil, biz onları takip ediyoruz. Onlar zor durumda olduğunda derhal onların yanında olacağız" dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Fakıbaba: Üreticilerimizin yanındayız

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bizim hiçbir zaman üretici arkadaşlarımıza rakip olmamız mümkün değil, biz onları takip ediyoruz. Onlar zor durumda olduğunda derhal onların yanında olacağız" dedi.

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, Kırıkkale'de Buzağı Kayıpları Sempozyumu'na katıldı ve yeni hizmete girecek Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesinin açılışını yaptı. Sempozyum öncesi Fakıbaba, Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli ile beraber kahvaltı yaptı ve sonrasında genç çiftçi destekleri kapsamında küçükbaş hayvan desteği almaya hak kazanan 9 çiftçiye küçükbaş hayvanlarını teslim etti. Teslim töreni sırasında Bakan Fakıbaba, 2018 senesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da destekleri ile tarım ve hayvancılık senesi olacağını dile getirdi.

"AŞILAR BEDAVA OLACAK"

Yaşanan buzağı kayıplarını önlemeye yönelik düzenlenen sempozyumda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hedeflenenler kapsamında kamuya yeni veteriner hekim ve ziraat mühendisi personeli alımları yapılacağı müjdesini verdi. Buzağı kayıplarının üzerinde önemle durulacağını belirten Fakıbaba, "Ne yapıp edip Allah'ın izniyle buzağı ölüm oranlarını düşüreceğiz. 1 Ocak'tan sonra bütün aşıları bedava yapacağımızı söyledik. Aşı yapan veteriner arkadaşlarımızın emeklerinin arkasındayım, onların emeklerini de vereceğiz" diye konuştu.

Et fiyatları konusundaki tartışmalara ve devletin bu konudaki adımlarına yönelik Bakan Fakıbaba, "İlk et fiyatlarını konuştuğumuz zaman şunu söyledim: 23,80 liraya Et ve Süt Kurumu dana kesimi yapıyordu, hemen 25 liraya çıkarılmasını söyledim. Yani yarım kilo kıyma 14,50 lira, yarım kilo kuşbaşı ise 15,50 lira. Bu kararımız karşısında bacılarımız ve öğrenci kardeşlerimiz etli yemek yapabildiklerini söylediler. 1 Ocak'tan sonra da 25,50 liraya çıkaracağımı Meclis'te ilan ettim. Bizim hiçbir zaman üretici arkadaşlarımıza rakip olmamız mümkün değil, biz onları takip ediyoruz. Onlar zor durumda olduğunda derhal onların yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Fakıbaba, hayvan hastanesi açılışı sonrası Kırıkkaleli AK Parti İl Başkanlığı ve kentin esnaflarına ziyaretler gerçekleştirdi. Fakıbaba, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen sektöre yönelik bir toplantıya katıldı.

(Mehmet Temizyürek/İHA)

SONRAKİ HABER