için kaldı

Minimal rinoplasti

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, minimal rinoplastinin amacını, kullanım alanlarını ve tercih edilme sebeplerini sizler için anlattı.

VATAN VATAN
Minimal rinoplasti

Minimal burun estetiği ile burun ucu düşüklüğü, köprü ve kemer sorunu, burun ya da burun deliği eğriliği gibi sorunlar düzeltilebilir. Minimal burun estetiği ile spesifik olarak fiziksel ve yapısal sorunların düzeltilmesi hedeflenir. Burunda belirgin bir değişiklik oluşturulmamaya dikkat edilir. Ayrıca burun estetiği ameliyatı planlanırken yanaklar, çene, alın dahil olmak üzere bütün yüz ölçüleri, cilt kalınlığı ve kalitesi gibi bir dizi faktör dikkate alınır. Minimal burun estetiği ile hem estetik hem de nefes alma sorunları aynı operasyonla düzeltilebilir.   Minimal dokunuşlarla daha estetik bir burun   Burnunuzun görünümünden rahatsız olmanıza neden olan orantısızlık, doğuştan gelen şekil ya da yapısal bozukluk varsa burun estetiği desteği alabilirsiniz. Görünüşünüz sizi mutsuz ediyorsa ve özgüven eksikliğine neden oluyorsa burnunuzu yüzünüzle daha uyumlu bir hale getirebilirsiniz. Burnunuza uygulanacak minimal değişiklikler bile genel görünümünüz üzerinde etkili bir iyileştirme sağlayabilir. Burun estetiği fiziksel olarak sağlıklı, psikolojik olarak istikrarlı ve makul beklentilere sahip olan insanlar için uygundur.   İdeal burun şekli ve yüzle uyumu   Burun estetiğine karar vermeden önce, dikkat etmeniz gereken önemli hususlar var. Burun estetiği, en sık uygulanan estetik cerrahi yöntemlerden biri olsa da, karmaşık bir prosedür olduğu için alanında uzman bir estetik cerrahı tarafından yapılmalıdır. Cerrahınızla tüm süreç boyunca çok iyi bir iletişim kurmanız gerekir. 3D görüntüleme teknikleri ile nasıl bir buruna sahip olacağınızı ameliyattan önce görebilmeli, kendi görüntüleri üzerinden fikir alışverişi yapabilmelidir. Hologram tekniği ile öncesi ve sonrası görüntülerinizi görebilir, ameliyata kendinizden emin ve endişesiz bir şekilde girebilirsiniz.   İyileşme süreci daha kısa   Burun estetiği ameliyatı genellikle 1 ile 2 saat arasında sürer ve işlem sırasında genel anestezi uygulanır. Kesiler genellikle burun deliklerinin içinden açılır. Görünen bir dikiş izi olmaz. Burun estetiği tamamlandıktan sonra splint ve destekleyici burun bandı takılabilir. Ameliyattan sonra 1 gün hastanede dinlenmeniz gerekebilir, çoğunlukla aynı gün taburcu olabilirsiniz. Olası şişlik ve ağrılar birkaç gün içinde iyileşir. Burnun şekli hemen ortaya çıksa da tam olarak iyileşmesi 1 yıl kadar sürebilir.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER