Gelir İdaresi’nden memnuniyet arttı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından sunulan hizmetlerin memnuniyetinin ölçülmesi, hizmet önceliklerinin belirlenmesi, güncel durumun ortaya çıkarılması, kurumun bilinirliğinin ve vergi algısının ölçülmesi, mükellef ve meslek mensuplarının iletişim kanallarının belirlenmesi amacıyla ilki 2015 yılında yapılan ‘Mükellef ve Meslek Mensubu Hizmet Memnuniyet Anketi’nin ikincisi 7 Ekim-19 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gelir İdaresi’nden memnuniyet arttı

Anket, 30 vergi dairesi başkanlığı ve 10 defterdarlık bünyesinde toplam 5 bin 183 mükellef ile 14 vergi dairesi başkanlığı ve 1 defterdarlık bünyesinde toplam bin meslek mensubunun (serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir) katılımıyla, yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak, profesyonel bir araştırma şirketi tarafından yapıldı.

AKLA GELEN İLK KURUM

Kurum bilinirliğiyle ilgili mükelleflere hiçbir hatırlatma yapılmadan yöneltilen “Vergi denilince aklınıza gelen ilk kurum nedir?” sorusuna, 2015 yılında yüzde 39.80, 2019 yılında yüzde 46.20 oranıyla “vergi dairesi müdürlüğü” yanıtı verildi. Mükelleflere hatırlatma yapılarak “Vergi ile ilgili aşağıdaki kurumları biliyor musunuz?” sorusuna verilen cevapta ise yine “vergi dairesi müdürlüğü” 2015 yılında yüzde 96.90, 2019 yılında da yüzde 99.10 oranıyla en çok bilinen kurum olarak belirlendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER