Nilüfer Gölü koruma altına alınmayı bekliyor

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan Nilüfer Gölü, karşı karşıya kaldığı kirlilik tehdidiyle boğuşuyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Nilüfer Gölü koruma altına alınmayı bekliyor

İlçeye bağlı Evri Mahallesinde bulunan Nilüfer çiçekleri güzelliğiyle ilgi görürken, yok olma tehlikesiyle de karşı karsıya geldi. Geceleri kapanıp suyun altına giren nilüfer çiçekleri, güneşin doğuşuyla birlikte de yeniden yüzeye çıkınca essiz bir manzara oluşturan Nilüfer çiçekleri korunma altına alınıp turizme kazandırılması isteniliyor.

Nilüfer Gölü koruma altına alınmayı bekliyor - Resim : 1

Nilüfer Gölünün bakımsız ve sahipsiz olduğunu söyleyen bölge halkından Seyit Seviniş, “Buradaki nilüfer çiçekleri güzelliğiyle görsel sunuyor adeta. Ama burası çok bakımsız ve sahip çıkılmıyor. Biz bölge halkı olarak istiyoruz ki Nilüfer göllerine sahip çıkılıp turizme kazandırılsın. Çok fazla içinde cam şişeleri ve çöpler var. Göl temizlenip, çevre düzenlemesi yapılmasını istiyoruz. Gölün çevresinde yerlerim yerleri bulunuyor ve çevresi telle kapatılarak koruma altına alınmasını istiyoruz” dedi.

Nilüfer Gölü koruma altına alınmayı bekliyor - Resim : 2

;

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER