Nurettin protez koluna kavuştu

Yurt mutfağında kaçak çalıştırılırken kolunu kaybeden Nurettin Ekşi’ye, Haluk Levent’in başkanı olduğu AHBAP Derneği öncülüğünde 160 bin TL toplanıp protez kol takıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Nurettin protez koluna kavuştu

KÜTAHYA’da, dört yıl önce bir Süleymancı yurdunun mutfağında kaçak şekilde çalıştırılırken, kolunu kıyma makinesine kaptıran 16 yaşındaki Nurettin Ekşi, dün koluna kavuşurken “Kazadan sonra hiçbir şey yapamıyordum. Şu an çok sevinçliyim. Bir ay boyunca evde alıştırma yaptıktan sonra protezi rahatlıkla kullanabileceğim” dedi. Annesi Muhterem Ekşi de mutluluktan ağladığını belirterek, “Sevincimin tarifi yok, anlatamam. Çok mutluyum. Artık adalet yerini bulsun istiyorum” dedi. Devletin kendilerine el uzatmadığını kaydeden Ekşi, “Bu süreçte diğer oğlumun da psikolojisi bozuldu. Yeni yeni toparlanıyoruz” diye konuştu.

HÜRRİYET DUYURMUŞTU

O tarihte 12 yaşında olan Nurettin Ekşi, 22 Ağustos 2015’te, ağabeyi Serkan’ın kaldığı, Süleymancı tarikatına ait Özel İkizhöyük Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’na gitti. Müdür Mehmet Kalkan’a başvuran Nurettin Ekşi, ağabeyi ile çarşıya çıkmak için izin istedi. Kalkan, iki kardeşi çalışmak için mutfağa gönderdi. 15 yaşındaki Serkan Ekşi, aşçı Bünyamin Dağ’ın yönlendirmesiyle bulaşığı yıkarken, Nurettin etleri kıyma makinesine koymaya başladı. Ekşi’nin makineye kaptırdığı kolu dirseğinden koptu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER