Araklı'daki sel felaketinden gelen görüntüler dehşete düşürdü

TRABZON’un Araklı ilçesinde önceki gün sağanak yağışın ardından meydana gelen, 7 kişinin öldüğü, 3 kişinin kaybolduğu sel felaketinin ardından bölgedeki hasar tespit çalışmaları sürüyor. Yapılan ilk tespitlere göre, selde 7 bina yıkıldı, 50’ye yakın bina ağır hasar aldı, köprüler çöktü, 150 dekar fındık bahçesi zarar gördü. Bölgede 100’e yakın kişi de tahliye edildi. Kayıp 3 kişi aranırken, Çamlıktepe Mahallesi’nde sel öncesi ve sonrası çekilen iki fotoğraf karesi, afetin neden olduğu yıkımı da gözler önüne serdi. Fotoğraflarda, 7 binanın yıkıldığı görüldü. Trabzon ve Rize valilikleri bugün ve yarın da bölgede yağış beklendiğini duyurarak, vatandaşlardan olası sel olaylarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Araklı'daki sel felaketinden gelen görüntüler dehşete düşürdü

Trabzon’da önceki gün etkili olan sağanak yağış, Araklı ilçesinde sel ve heyelanlara neden oldu. İlçenin Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde heyelan sonucu önüne set çekilen Karadere, biriken toprak ve balçığı sürükleyerek aniden taştı. Bölgede kurulu olan hidroelektrik santralinin toprak ve balçıkla dolan havuzunun da taşması sonucu yükselen sel suları mahallelere girdi, önüne kattığını sürükledi. Sele kapılan 10 kişi kayboldu. Vatandaşların yardım çağrıları üzerine bölgeye karadan ve havadan kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, sele kapılan 10 kişiden Araklı Belediyesi işçisi Ali Abdullah Osmanoğlu, Çamlıktepe köyü imamı Soner Özbay, Trabzon Büyükşehir Belediyesi personeli Baki Turhan, DSİ personeli Hasan Çakar ile Mehmet Cevahir ve kimliği henüz tespit edilemeyen 2 kişinin dere yatağında cansız bedenlerine ulaştı, 4 kişiyi de yaralı olarak kurtardı. Bölgeye gönderilen 2 askeri helikopter, mahallelerde mahsur kalan 76 kişiyi alarak güvenli bölgelere tahliyesini sağladı.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

İlçede, AFAD ekiplerince başlatılan hasar tespit çalışmaları da sürüyor. Yapılan ilk tespitlere göre, sel felaketinde 7 bina yıkıldı, 50’e yakın bina ağır hasar aldı, 6 köprü çöktü, 150 dekar fındık bahçesi zarar gördü, 200 dolayında üreticinin arazisi etkilendi, 9 büyükbaş hayvan da telef oldu. Bölgede okul, cami, yol ve tarım arazileri ile su ve elektrik nakil hatlarının hasar gördüğü mahallelerde 100’e yakın kişi de tahliye edildi. Sele kapılan bazı iş makinesi, kamyon ve otomobiller de toprağa gömüldü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları ekipleri, kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor. Sel tahribatı nedeniyle kapalı olan Bayburt-Araklı karayolunda onarım çalışmaları sürüyor. Bölgede 314 personel, 62 araç ve 39 iş makinesiyle sel ve heyelan hasarlarının izleri silinmeye çalışılıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER