Fransa'da Yaşayan Ve Çalışan Bir Kişi Türkiye'de Nasıl Emekli Olur?

Avrupa'da yaşayan pek çok Türk gurbetçi bulunmaktadır. Gurbetçiler hem Fransa'da yaşayıp hem de Türkiye'de emekli olabilmek için çeşitli araştırmalar yapmaktadırlar. Hükumet yetkilileri ise gurbetçilerin Türkiye'den emekli olabilmesi için çeşitli düzenlemeyi de beraberinde sağlamaktadırlar. Peki, bu düzenlemeler neler? Fransa'da yaşayan ve çalışan bir kişi Türkiye'de nasıl emekli olur? Sizler için bu sorulara cevapları hazırladık.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fransa'da Yaşayan Ve Çalışan Bir Kişi Türkiye'de Nasıl Emekli Olur?

Fransa'da yaşayan ve çalışan bir kişinin aynı zamanda Türkiye'den emekli olabilmesi için çalışmaya gidildi. Buna göre Fransa'da yaşayıp, çalışan bir kişinin aynı zamanda Türkiye'den emekli olabilmesinin önü açık.

 Fransa'da Yaşayan ve Çalışan Bir Kişi Türkiye'de Nasıl Emekli Olur?

 Yetkililer gurbetçilerin aynı zamanda Türkiye'den emekli olabilmesinin önünü açarak çeşitli düzenlemelere gitti. Buna göre Fransa'da yaşayan ve çalışan bir kişi Türkiye'den emekli olmak istiyorsa sosyal sigorta güvenlik kurumuna borçlanabiliyorlar. Borçlarını ödeyerek aynı zamanda Türkiye'den emekli olabiliyorlar. Bunun için bazı şartlar aranmaktadır. İşte Fransa'da yaşayıp ve çalışan bir kişinin Türkiye'de emekli olabilmesi için gereken şartlar;

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER