için kaldı

FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Murat Özyeğin getirildi

FİBA Holding ve FİNA Holding'in 22 Ekim 2019 günü düzenlenen Genel Kurullarında Yönetim Kurulu Başkanlığına Murat Özyeğin getirildi. Murat Özyeğin, FİBA Grubunun kurucusu, babası Hüsnü Özyeğin'den grubun liderliğini devraldı. Ayşecan Özyeğin Oktay ise FİBA Holding ve FİNA Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. Hüsnü Özyeğin, grubun Onursal Başkanı unvanını alırken Fibabankadaki ve Credit Europe Moskovadaki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Murat Özyeğin getirildi

İş hayatında 50 yılı geride bıraktığını, bu süreçte 32 yıl önce Finansbank'ı kurarak FİBA Grubunun temellerini attığını vurgulayan Hüsnü Özyeğin şunları ifade etti:

Ülkemize güçlü bir finansal altyapı, önemli tesisler ve nitelikli eğitim kurumları armağan ettiğimiz dolu dolu bir 32 yıl geçirdik. FİBA Grubu olarak bizi çok gururlandıran pek çok başarıya imza attık. En önemlisi de bu başarılar, sadece iş sonuçları değildi; Grubumuza dünya çapında itibar kazandıran, iş dünyası tarihimize geçen ve ülkemize çok büyük yatırım çeken işlerdi.

FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Murat Özyeğin getirildi - Resim : 1

Yıllardır fiilen devam eden bir liderliğin bugün adını koyduklarını belirten Hüsnü Özyeğin, Murat Özyeğin işlerin içine doğdu, işlerle büyüdü. 2003 yılından beri de Grubumuzda çalışıyor. Finansbank'ın satışı sonrası Grubumuzun stratejik ve mali dönüşümünde güçlü bir sorumluluk üstlendi. Kendisi, başta liman işletmeciliği, yenilenebilir enerji, varlık yönetimi ve madencilik sektörlerinde Gruba büyük fayda sağlayan doğru yatırım kararlarına imza attı, iyi bir lider oldu. Bu kararı alırken, Grubumuzun sürdürülebilirliğinin gelecek nesilleri de kapsaması için uzmanlarla birlikte son bir yıl içinde yoğun olarak çalıştık. Bu çerçevede, bugün çok büyük gurur ve mutlulukla holdinglerdeki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerimi Murat Özyeğin'e devrediyorum. Kızım Ayşecan Özyeğin Oktay'ın da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak bu sorumluluğu paylaşması, gururumu ve güvenimi daha da artırıyor diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER