Almanya'da kabin personeli grevi uzatıldı

Almanya'da Lufthansa Group çatısında faaliyet gösteren düşük maliyetli hava yolu şirketlerinin de kabin görevlilerince ücretlerin artırılması talebiyle bugün başlayan uyarı grevi, gece yarısına kadar sürecek. 6 saatlik grevin 19 saate uzatılmasından sonra Almanya genelinde birçok uçuş da iptal edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya'da kabin personeli grevi uzatıldı

Alman Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) Sendikası, Alman Lufthansa Group çatısında faaliyet gösteren düşük maliyetli hava yolu şirketlerinin de ücretlerin artırılması talebiyle kabin görevlilerince başlatılan "uyarı" grevinin gece yarısına kadar süreceğini duyurdu.

UFO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce 6 saat olarak planlanan uyarı amaçlı iş bırakma eylemi 19 saate çıkarıldı. Lufthansa Group çatısında operasyonlarını yürüten SunExpress Deutschland, Lufthansa CityLine, Germanwings ve Eurowings'in kabin görevlilerinin ülke çapındaki grevi gece yarısına kadar sürecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER