Son dakika… İstanbul Bilişim’in eski sahibine 15 yıl hapis cezası

İşsiz kişiler adına 40’ı aşkın paravan firma kurduran İstanbul Bilişim’in eski sahibi Kenan Bilgi 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstinaf mahkemesinde bugün görülen davada, istinaf mahkemesi, Bilgi’ye ‘yağma’ ve ‘kişiyi hürriyetinden alıkoyma’ suçlarından cezalandırdı. Aynı zamanda Bilgi’nin akrabası olan İstanbul Bilişim’in sahibi Özgür Güleç ise beraat etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika… İstanbul Bilişim’in eski sahibine 15 yıl hapis cezası

İstanbul Bilişim bir süredir, parasına aldığı ancak ürününü göndermediği binlerce mağdur ile gündemde. On binlerce kişi, şirketten aldıkları ürünlerin teslimini beklerken, İstanbul Bilişim konkordato davası açmıştı. Anılan dava devam edilirken, şirketin eski sahipleri ile ilgili de bugün önemli bir karar çıktı.

ÜNGÜR KARDEŞLER CEZA ALDI

Üzerine hayali şirket kurdukları Güngör Kafalı’yı silah zoru ile iş yerine götürüp evrak imzalatan kişilere yönelik İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Anılan davada Kafalı’nın başına silah dayayıp darp eden kişilerden Abdullah Üngür, kardeşi Osman Üngür ile Celal Altun, kişiyi hürriyetinden al koyma suçundan 5’er yıl hapis cezası aldı. Anılan kişilerin ‘yağma’ suçundan aldığı ceza ise Yargıtay aşamasında.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER