için kaldı

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Eylül ayının ortalarından itibaren, sıcak havalar yerini soğuk ve yağışlı havalara bırakmış durumda. Önümüzdeki beş güne ilişkin beklediği sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz merkezli 25 il için sağanak yağış uyarısında bulundu.

GASTE24 GASTE24
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Eylül ayının ortaları itibari ile sıcak ve bunaltıcı havalar, yerini soğuk ve yağışlı havalara bırakmaya başladı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas ve Yozgat çevrelerinde sağanak bekleniyor. Sıcaklıklar ise kuzey ve iç kesimlerde 6-12 derece azalıyor.

İşte Türkiye'de hava durumu...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi - Resim : 1

KARADENİZ'DE KUVVETLİ YAĞMUR

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün gece saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülmesi beklenen sağanak yağışların, Pazar günü sabah saatlerine kadar Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun'un doğu ilçeleri ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Rize ile Artvin kuzey ilçelerinde şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte heyelan, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

BATI KARADENİZ KIYILARINDA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyılarında etkisini arttırması beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'ta yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yurt genelinde 25 kent merkezi ve kırsalına sağanak bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR

Sıcaklıkların ise kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6-12 derece) olmak üzere azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

DOĞU'DA RÜZGARIN HIZI 70 KM'Yİ BULUYOR

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa),Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 

Kaynak: Ajanslar

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER