Servisçinin korsan mağduriyeti bitiyor

İstanbul’da mayıs ayı verilerine göre, karayolu taşımacılığında günde 11.8 milyon seyahat gerçekleşiyor ve bunun yüzde 24’ü servisler aracılığıyla yapılıyor.

POSTA POSTA
Servisçinin korsan mağduriyeti bitiyor

Servis hizmetinde korsan taşımacılığı önlemek için kayıtlı servisçi esnafın bir süredir beklediği adım atıldı. İstanbul’da bulunan servis plakalarına tahdit (sınırlama) getirildi.

KAPSADIĞI NUMARALAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) servis araçlarına tahsis edilen plakalara ilişkin getirdiği yeni kurallara göre; artık öğrenci ve personel servis sayısı kısıtlı olacak. Başka bir deyişle servis araçları, ticari taksi ve hatlı minibüsler gibi kendilerine özel plakaya sahip olacak. 34 LAA 001 VE 34 LZZ 999 aralığında bulunan plakalar servislere tahsis edildi.

SAHİP OLMANIN ŞARTLARI NELER?

✔ Tahditli plakaya sahip araçlarla turizm taşımacılığının yapılması yasaklandı.

✔ Servis aracının plakasının satılması için araçla satış ya da devir yapılması şartı getirildi.

✔ Tahditli plakaların satışı sadece Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi olan kişilere yapılacak.

✔ Plakanın hisselere bölünmesinin önüne geçilecek.

✔ Araçsız plaka satılamayacak.

✔ Tahditli plakalar kiraya verilemeyecek.

✔ Tahditli plaka hakkı iptal edilebilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER