İşte Seren Serengil’in ilk ifadesi! Hizmetçisini ormanda darp etmekle suçlanmıştı

Hizmetçisi Gülnaz Mamatova’yı, kendilerine korona bulaştırdığı gerekçesiyle darp edip ormanlık alana attırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Seren Serengil ve menajeri Rahman Tohma’ınn emniyet ve savcılık ifadeleri ortaya çıktı. İkili, haklarındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Serengil ve Tohma, Mamatova’yı kendi araçları ile İETT durağına bıraktıklarını, taksiye binebilmesi için de bir miktar para verdiklerini söyledi. Olay günü, evde dezenfekte işlemi için bulunan iki tanık da Serengil ve Tohma’yı doğrular yönde ifade verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İşte Seren Serengil’in ilk ifadesi! Hizmetçisini ormanda darp etmekle suçlanmıştı

ÖZBEK asıllı Gülnaz Mamatova, geçen hafta, 4 aydır evinde çalıştığı Seren Serengil ile menajeri Rahman Tohma hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığ’na suç duyurusunda bulunmuştu. Mamatova, savcılık ifadesinde, Serengil ve Tohma’nın, kendisini ormanlık alana götürdüğünü, darp edildiğini, cep telefonun da bu kişilerce elinden alındığını öne sürmüştü. Mamatova, yaşanan olayların gerisinde ise, Serengil ve Tohma’ya koronavirüs bulaştırdığı iddiasıydı.

Savcılık, ‘kasten yaralama, tehdit, hakaret’ iddiasıyla Serengil ve Tohma hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadelerini aldı. İkili, 4 Nisan günü önce Beykoz Asayiş Şube’ye, daha sonra savcılığa ifade verdi.

Serengil ifadesinde, Mamatova’nın, 4 ay önce evinde çalışmaya başladığını, bir ara işi bıraktığını daha sonra yeniden çalışmak istediğini bildirdiğini belirterek “Evde o gün dezenfekte yapılacaktı. Ancak kendisiyle izin konusunda tartıştık. Toplu taşımanın olmadığını taksi de bulamayacağını söyledim. ‘Dışarıda salgın var, toplu taşıma araçlarına binersen bir daha burada çalışamazsın’ dedim” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER