Orhangazi Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Orhangazi Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleşti

POSTA POSTA
Orhangazi Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA) - BURSA'da Orhangazi Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın başkanlığında meclis salonunda yapıldı. Toplantıda 14 madde ve 2 ek gündem görüşülerek karara bağlandı.

Kasım ayı meclis toplantısında kapatılan müdürlüklerin (Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Kütüphane Müdürlüğü) 2019 ve 2020 yılı bütçelerinin ödeneklerin bağlı olduğu müdürlüklere aktarılması Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.2020 yılı evsel katı atık toplama, taşıma tarifesinin belirlenmesi için plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Sosyal denge sözleşmesi ile ilgili Belediye Başkanı Bekir Aydın’a yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edilirken, Yazı İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüklerindeki Görev, Yetki ve Çalışma yönetmeliklerin güncellemesi oy çokluğu ile kabul edildi. 2020 Yılı performans programı plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. İYİ Parti meclis üyelerinin vermiş olduğu önerge ek gündem maddesi olarak, muhtarlar derneği tarafından daha önceden verilen dilekçe ile muhtarlıkların doğalgaz, su, telefon ve elektrik gibi giderlerin belediye tarafından karşılandığını Nisan ayı sonrasında uygulamaya konan tasarruf tedbirleri nedeniyle meclis kararı olmadan ödemeleri kesildiğini, hizmetlerinin aksamaması için hukuki bir düzenleme yapılması konusunda oy çokluğu ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

FIRAT ÇAKIROĞLU İSMİ YAŞATILACAK

Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi Arif Aydın tarafından teklif verilen, ilçemiz Alis park mevkisi ile sakallı düğün salonu mevkisi arasında bulunan üst geçidin adına Eğe Üniversitesinde öldürülen “Fırat Yılmaz Çakıroğlu” `nun isminin verilmesi oy çokluğu ile imar komisyonu ve hukuk komisyonuna havale edildi.

FUTBOL SAHALARI YENİLENİYOR

Gedelek, Üreğil ve Narlıca mahallesine yeni futbol sahası inşası, Yeniköy ve Çakırlı Mahallelerinde mini basketbol sahaları yapılması, Muradiye Mahallesinde bulunan kapalı yüzme havuzun bakım, onarım, ikmal işleri Hürriyet mahallesi 651 ada 1 parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan futbol sahasının sentetik zeminin yenilenmesi için, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığına başvurularak hesaplanacak bedellerin hibe/reklam karşılığı alınması, ilgili kurumlar ile gerekli protokol yapılması plan ve bütçe, Hukuk komisyonlarına havalesi yapıldı. 

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER