Suudiler zorluk çıkarıyor

Suudi Arabistan’ın Türk ürünlerine yönelik ambargo uyguladığına yönelik iddiaların ardından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, açıklama yaptı. Olpak “Suudi Arabistan ile gelişen yeni süreçte üyelerimizden de aldığımız bilgiler doğrultusunda, 1 Ekim itibarıyla Türk ürünlerine ambargo getirildiği söylentileri var. Ancak ne firmalarımızdan ne de Suudi devlet makamlarından henüz resmi ve net bir açıklama bulunmuyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Suudiler zorluk çıkarıyor

Son dönemlerde Suudi Arabistan’ın Türk mallarına yönelik ambargo uyguladığı yönünde gündem sıkça haberler yer almaya başladı. Suudi Arabistan tarafından bu yönde resmi açıklama yapılmasa da ihracatçılardan lojistikçilere kadar birçok kesimden Suudi Arabistan’ın Türk ürünlerine yönelik zorluk çıkardığına yönelik açıklamalar geliyor. Bu söylentiler hakkında dün online olarak basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak da açıklamalarda bulundu. Suudiler zorluk çıkarıyor - Resim : 1

NET AÇIKLAMA YOK

“Suudi Arabistan ile gelişen yeni süreçte üyelerimizden de aldığımız bilgiler doğrultusunda, 1 Ekim itibarıyla Türk ürünlerine ambargo getirildiği söylentileri var. Ancak ne firmalarımızdan ne de Suudi devlet makamlarından henüz resmi ve net bir açıklama bulunmuyor” ifadelerini kullanan Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz yıla nazaran, Suudi Arabistan’a ihracatımızda yüzde 17 civarında bir düşüş var. Ancak son iki aydır bu ülkeye ihracatımızda ufak da bir artış söz konusu. Suudi firmalar ve DEİK üyesi şirketlerimizle, bölgeyle ticari ilişkisi bulunan iş insanlarımızla yaptığımız görüşmelerde ise Suudilerin kendi ifadeleriyle, yerli ürün kullanımına yöneldiklerini ifade ediyorlar.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER