İstanbul'da metro seferlerinde aksama

İstanbul'da M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattında saat 12.30'dan bu yana seferler yapılamıyordu. İstanbul'da metro seferleri 18.10 itibari ile normale döndü. Arızanın nedeniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken bir trenin raydan çıktığı iddia edilmişti.

F5HABER F5HABER
İstanbul'da metro seferlerinde aksama

Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve Yenikapı-Kirazlı hattında seferler normale döndü.

Saat 12.30 sıralarında meydana gelen arızanın giderilmesinin ardından seferler 18.10 itibari ile yeniden yapılmaya başladı.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada, "M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattında seferlerimiz normale dönmüştür. İyi yolculuklar dileriz." denildi.

Seferlerin yapılamaması duraklarda yoğunluğa neden olmuş, yoğunluğun önüne geçebilmek için Yenikapı-Aksaray istasyonları arasında İETT otobüsleri ile ring seferi yapılmıştı.

Arızanın nedeniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken bir trenin raydan çıktığı iddia edilmişti.

Bazı duraklarda yoğunluk oluşurken, Yenikapı-Aksaray istasyonları arasında  İETT otobüsleri ile ring seferi yapılıyor. Metro durağından çıkarak otobüse binen yolculardan biri, "'Arıza var' dediler indik. Otobüslerle devam edeceğiz" dedi.

Başka bir yolcu ise, "Havanın güzel olması nedeniyle dışarı çıktık. Ancak metronun bozuk olması nedeniyle burada mahsur kaldık" diye konuştu.

Öte yandan metronun arızalı olması nedeniyle Aksaray ile Yenikapı arasına konulan otobüs seferlerinde de yoğunluk yaşandı.

METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada ise, "Bölgede çalışmalarımız tamamlanmış olup, son kontroller yapılmaktadır. Kısa süre içerisinde Yenikapı-Aksaray istasyonları arasında işletmemiz başlayacaktır." denildi.

METROBÜS ARIZASI DA YAŞANDI

Florya Metrobüs durağı yakınında Zincirlikuyu istikametine giden bir metrobüs arıza yaptı. Arızalı metrobüs nedeniyle seferler her iki istikamette de yaklaşık 10 dakika yapılamadı.

Duraklarda ve metrobüs güzergahında yoğunluk oluşurken, yolda uzun metrobüs kuyrukları oluştu.

Ekiplerin çalışmasıyla arızalı metrobüs yoldan kaldırılırken, bir süre daha devam eden yoğunluk daha sonra normal akışına döndü.

İstanbul'da metro seferlerinde aksama - Resim : 1

SONRAKİ HABER