için kaldı

Son dakika haberi: Durdurun şu eşkıyaları! Acil baskınında sağlıkçıları şifreli kapı kurtardı

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne silahlı çatışma sonucu getirilen bir yaralının ölmesiyle yaşanan saldırıda sağlık çalışanlarının hayatını şifreli kapının kurtardığı ortaya çıktı. Sağlıkçıların, saldırıya karşı canlandırma servisinin kapısına sedyelerle barikat kurduğu zor anlar da cep telefonuyla görüntülendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberi: Durdurun şu eşkıyaları! Acil baskınında sağlıkçıları şifreli kapı kurtardı

Pandemiyle savaş veren hastanelerden biri olan Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi, önceki gün sağlık personeline yapılan saldırı ile sarsıldı. Polisin olay yerini terk etmediği, özel güvenlik sayısının arttırıldığı hastanenin acilinde hâlâ korku hâkim. Ankara Tabip Odası (ATO) heyeti sağlık çalışanlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Olayı Hürriyet’e anlatan ATO Genel Sekreteri Dr. Muharrem Baytemür, bir çatışma sonucu iki kardeşin silahla yaralandığını belirterek, o gecenin hikâyesini şöyle anlattı:

YA POLİS GECİKSEYDİ...

“Saat 21.30 civarlarında hastaneye getirilen iki hastadan biri maalesef kurtarılamayarak yaşamını yitirmiş. Bazen canını dişine takarak çalışan hekimlerin bile elinden bir şeyin gelmediği vakalar olabiliyor. Bu kaybedilen hastanın kardeşi durumu öğrenince oradaki 8-10 hasta yakınıyla acildeki canlandırma servisine zorla girmek istiyor. Tabii sağlık personeli izin vermeyince bir arbede çıkıyor. Hekimler ve sağlık personeli kendilerini odaya kapatarak barikat kuruyorlar. Kapının şifreli olması da büyük şans. O odanın ön kapısı önüne de özel güvenlik barikat kuruyor. Zorla girişi engellemeye çalışıyorlar. Neyse ki hasta yakınlarında ateşli silah yokmuş. Polisin de olay yerine erken gelmesiyle kimse yara almadan hasta yakınları durdurulabilmiş. Ama hastaneye fiziki zarar verilmiş. Polis ifade alırken bile hekimlerin ve sağlık personelinin yaşadığı travma ortaya çıkıyor. Hâlâ olayın etkisi altındalar.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER