2020 yılının Siber Güvenlik trendlerine göz attık (video)

Bu videomuzda 2020 yılının Siber Güvenlik alanında karşımıza çıkacak trendlere göz atıyoruz.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
2020 yılının Siber Güvenlik trendlerine göz attık (video)

Siber Güvenlik son yıllarda hem kurumların hem bireylerin en önem verdiği konuların başında geliyor. İnternet kullanan herkesin önem vermesi gereken bir konu olan Siber Güvenlik dünyanın en önemli şirketlerinin de önemli gündem maddelerinden biri. Hır yıl milyonlarca dolarlık saldırıların olduğu internet ortamında güvenli kalmak pek kolay değil.

2020 yılının Siber Güvenlik trendlerine göz attık (video)

Açıklanan rakamlara göre son 10 yılda siber saldırılar 27 kat arttı. Günümüzde veri ihlali yaşayan bir şirket ortalama 4 milyon dolar zarara uğruyor. Dünyada ise günde ortalama 1,6 milyon siber saldırı raporlanıyor. Son yıllarda görülen Stuxnet, NotPetya ve WannaCry’dan sonra siber saldırılar çok daha zararlı ve karmaşık hale geldi.

Siber Güvenlik alanındaki trendlere bakacak olursak karşımıza aşağıdaki başlıklar çıkıyor.

  • Siber saldırıların 2020’li yıllarda da artacağı, özellikle yapay zekâ ve makine öğrenmesi destekli siber saldırıların yaygınlaşacağı öngörülüyor.
  • Fidye yazılımı ve DDoS saldırıları daha karmaşık yapıya kavuşurken hem kişisel verileri hem de ulusal boyutlarda bilgileri korumak önemini daha da artıracak.
  • İstenmeyen posta göndermek, kötü amaçlı yazılımlara yönelik hizmet reddi saldırıları yapmak, çevrimiçi reklamcılıkta tıklama sahtekârlığını kolaylaştırmak için botnet'leri kullanma eğilimi 2020 yılında da devam edecek.
  • Kimlik avcılığı gibi karmaşık sosyal mühendislik teknikleri sayesinde, güvenlik açığı olan bulut uygulamaları ve yazılımlar, siber saldırganlar için kolay lokmalar olmayı sürdürecek.

Biz de bu alandaki trendleri ve hem bireyler hem kurumlar için dikkat edilmesi gereken noktaları Microsoft Türkiye Kurumsal İş, Üretkenlik ve Güvenlik Uygulamaları Satış Direktörü Ozan Öncel ile konuştuk. İşte Ozan Öncel ile yaptığımız Siber Güvenlik konulu röportaj:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER